Германски инвеститор иска да прави нова фабрика в Търговище

07:32, 23 юли 16 / Общество 25 263 Topnovini
Германска фирма е готова да инвестира в ново предприятие в Търговище. Това става ясно от докладна записка за продажбата на три общински поземлени имота, която ще бъде внесена на предстоящата сесия на общинския съвет на 28 юли.

Терените с обща площ от близо 22 хиляди квадрата се намират един до друг в квартал Запад 2. Върху тях чужденците смятат да строят фабрика за обработка на текстил и готови облекла. Планирано е да бъдат инвестирани 8 милиона лева и да бъдат разкрити 150 работни места.

Преди това обаче общинският съвет трябва да гласува терените да влязат в списъка за продажба и да се организира публичен търг с тайно наддаване за тях. Началната цена на обединените в едно парцели е 555 хиляди лева, като за всеки от тях  определената сума е с 20 до 40 хиляди лева над данъчната им оценка. 

По предварителна информация става дума за международна компания, която произвежда основно мъжки панталони, но в последно време се развива в посока за обработка на тъкани и дрехи, като  пране, боядисване и различни специални ефекти, които да ги направят модерни. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!