Взети са мерки за ликвидиране на замърсяването с отпадъчни води в разградското село Брестовене

18:10, 22 юли 16 / Общество 25 239 Шрифт:
Topnovini
На работна среща в Областна администрация – Разград са набелязани мерки и конкретни действия във връзка с замърсяването на терени от дейността на млекопреработвателно предприятие собственост на „Маклер Комерс“ ООД – София. Дружеството развива дейност в землището на село Брестовене, Разградска област, съобщават от екоинспекцията.

 В  срещата  са участвали представители на Областната администрация – Разград, РИОСВ – Русе, Басейновата дирекция „Дунавски район“ в Плевен, Общинската служба „Земеделие“ в Завет, община Завет и кметство в с. Брестовене.

Повод за срещата са чести сигнали и жалби за замърсяване от дейността на дружеството на терени и земеделски земи в землището на с. Брестовене. 

Експертите на РИОСВ – Русе са извършвали многократни проверки, приключвали с прилагане на администрантивно-наказателни мерки. В резултат на упражнения контрол от страна на дружеството са предприети действия за въвеждане на ново пречиствателно съоръжение за отпадъчни води. Остава нерешен въпросът с ликвидиране на старите замърсявания, посочват от екоинспекцията.

От там отбелязват, че първата стъпка за решаване на проблема е почистването на замърсените терени от „Маклер Комерс“ ООД. Предстои дружеството да въведе нова инсталация за оползотворяване на отпадъчните продукти от производството, което трябва да намали значително бъдещи замърсявания и да ограничи неприятните миризми.

Следващата работна среща ще е след два месеца, на която ще се отчетат резултатите от набелязаните действия, допълват от РИОСВ-Русе.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама