Участниците в академия „Родолюбие“ в Ценово получиха удостоверения

14:23, 22 юли 16 / Общество 25 118 Шрифт:
Topnovini
Участниците в Лятна академия „Родолюбие“ получиха удостоверения за придобиване на знания и опит за действия в екстремни ситуации и оказване на първа помощ. В продължение на една седмица двадесет ученика от учeбните заведения в община Ценово се включиха в инициативата, организирана от Регионалния съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва /РСОСЗР/ в Русе.

Тържеството по закриването на първата академия се проведе пред Мемориала на загиналите в центъра на Ценово, съобщиха от пресцентъра на местната власт там.

Удостоверенията бяха връчени от председателя на РСОСЗР о.р. майор Димитър Вълков. Специален поздравителен адрес получи председателят на ОбС в Ценово Галина Георгиева, която беше и патрон на инициативата.

Благодарности бяха отправени и към ръководствата на общинската структура на запасното войнство, читалище „Христо Ботев“ и ОУ „Христо Ботев“. На церемонията присъства и кметът на община Ценово д-р Петър Петров.

В продължение на една седмица момчетата и момичетата се запознаха с историята на родния край, посетиха паметни места в общината, положиха цветя пред паметници на загинали за свободата на България.

Участниците бяха много ентусиазирани и впечатлени при организирането на стрелба с въздушна пушка, ориентиране в непозната местност и приготвяне на храна сред природата.

По време на академията младите родолюбци се запознаха с историята на българската армия и имаха възможността да се докоснат до част от въоръжението, седнаха в бронетранспортьор, наблюдаваха демонстрации на пожарникари, качиха се на катер на „Гранична полиция“.

Организаторите на инициативата не скриха, че положеното начало ще бъде подето и ще се разрасне, младите хора вече ще имат по-голям стимул да изучават историята на рода си и страната, да съхраняват традициите и обичаите на местното население. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама