"Булстрад Арена" получи сертификат за провеждане на волейболни мачове на световно ниво

10:32, 22 юли 16 / Общество 25 144 Шрифт:
Topnovini
"Булстрад Арена" е официално сертифицирана от CEV (Confederation European Volleyball) и БФВ (Българска Федерация Волейбол) за провеждане на волейболни мачове от най-висок международен ранг, съобщава ръководството на залата.

Новината идва в навечерието на първия рожден ден на залата, който ще бъде отбелязан на 23 юли. Усилията на Инвеститорите и мениджмънта е волейболът да стане един от основните колективни спортове в залата през следващите няколко години. През 2018 година "Булстрад Арена" ще бъде част от световното първенство по волейбол, което ще се проведе в България и Италия. Проведени са предварителни разговори с волейболния “Левски”, някой от международните квалификационни мачове на отбора да се проведат в Русе. От два месеца в тренировъчните зали отвори врати и школата на Владо Николов, която привлича все повече хора от различни възрасти.

В навечерието на първата си година, "Булстрад Арена" може да се похвали с над 35 успешно проведени спортни и развлекателни събития от локален и международен ранг. Повече от 40 000 са посетителите на едно от най-функционалните и модерни спортни съоръжения в България. Поставените цели за първата година са изпълнени и залата бе въведена успешно в експлоатация и активно управление на календара. 

Усилията на Инвеститорите, мениджмънта и екипа на залата през есента и следващата година е да се постигне устойчив модел на всяко едно ниво и всички процеси, като се предложат на организаторите и посетителите нови продукти и услуги, които да генерират по-високи приходи и да затвърдят усещането в посетителите за незабравимо преживяване. Сериозни са усилията на мениджмънта в посока на румънския пазар и да бъде наложена "Булстрад Арена" като зала с трансгранично значение за спорта и културата.

"Булстрад Арена" е вече фактор в развлекателния и спортен живот в България и най-динамично развиващото се мултифункционално съоръжение. С откриването на залата на 23 юли 2015 г. се пише нова история в цялостния подход при развитието на спортни зали в България. През изминалата година висока оценка за организацията на събитията и управлението си залата получи от спонсорите, организаторите, министъра на спорта, шефове на български и международни федерации и клубове, медии и гости. 

Календарът на "Булстрад Арена" до края на годината ще предложи на Русе и гостите на града имена като Васко Василев, Дзукеро, Лили Иванова, Камен Донев, нови спортни събития, както и такива от изминалия сезон, към които има голям интерес и очакване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама