Плажът на „Двореца” става сцена за мюзикъл на Уебър

07:25, 22 юли 16 / Култура 25 156 Шрифт:
Topnovini
От 21 часа днес на новата лятна сцена, издигната на плажната ивица между морето и  културен център „Двореца”, Държавната опера - Варна ще представи мюзикъла „Йосиф и фантастичната му пъстра дреха”.

Красивата музика на Андрю Лойд Уебър ще изпълни по неповторим начин това място, където преди век кралицата – ценителка на изкуствата, е събирала своя артистичен кръжец от художници, архитекти, поети.

Ще бъде пресъздадена древната еврейска притча за Йосиф и неговите братя, която разказва за доброто и злото и как съдбата въздава справедливост.  

Режисьорският, подчертано съвременен прочит, е на проф. Светозар Донев, дирижира Страцимир Павлов, художник Иван Токаджиев, хореограф Светлин Ивелинов. В главната роля ще се изяви солистът на Държавна опера Варна Борис Луков. Вяра Железова ще му партнира като Раказвачката, Свилен Нiколов като Фараонът, Велин Михайлов като Юда, Людмил Петров като Рувим и др.

Спектакълът на Държавната опера-Варна, който ще бъде представен на 22 юли, е първият от големите проекти на открито на културния център "Двореца". На същата сцена - близо до вила "Тихото гнездо" в архитектурно-парковия комплекс, на 6 август ще бъде представен спектакъл от балетната класика - "Дон Кихот" по музика на Лудвиг Минкус, информират от културния институт. Публиката ще аплодира водещи балетни артисти на оперите във Варна и в Красноярск, Русия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама