Над 60 кг капачки получи Четвърто училище за Национална инициатива

16:38, 21 юли 16 / Общество 25 180 Шрифт:
Topnovini
Над 60 кг пластмасови капачки получи IV ОУ „Димитър Петров“-Сливен от  младежите на МГЕРБ – Сливен. Така те спомогнаха за инициативата „Капачки в действие“, в която учебното заведение участва.

На две места в училището са поставени съдове, в които всеки може да остави пластмасови капачки и по този начин да се включи в благотворителната кауза. Представители на младежката организация на партията, предадоха капачки събрани с помощта на гражданите на Сливен. Националната инициатива е на фондация „Идея в действие”. Кампанията се нарича „Капачки в действие”, при която се събират пластмасови капачки и се предават за рециклиране.

Мисията на кампанията е да помогне за подобряване на условията за отглеждане и живот на деца, лишени от родителска грижа. Освен това чрез разделното събиране на отпадъци се опазва околната среда и природата на България. Със средствата фондацията закупува електроуреди за социални домове и нуждаещи се граждани. Кампанията е безсрочна. Младежите от ПП ГЕРБ-Сливен благодарят на всички, които са дали своят принос в инициативата. Сред тях граждани на Сливен, училища и социални домове.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама