Arbanassi Summer Music с пет концерта в църквата „Св. Архангели Михаил и Гавраил”

07:35, 21 юли 16 / Култура 25 198 Шрифт:
Topnovini
Пет интимни концертни вечери, обединяващи музиканти и публика, ще предложи седмото издание на Фестивала за класическа камерна музика Arbanassi Summer Music. Музикалното събитие ще се проведе от 7 до 13 август 2016  г.  в уникалната с акустиката и стенописите си църква „Св. Архангели Михаил и Гавраил“ в Арбанаси.

Фестивалът е по инициатива на Регионалния исторически музей - Велико Търново и се реализира с подкрепата на Oбщина Велико Търново и Общинска агенция по туризъм „Царевград Търнов“.

Програмата тази година е фокусирана върху богатата традиция на унгарската музика. Ще бъдат представени спиращи дъха творби на Бела Барток, Георги Лигети, Ендре Шервански, Ерно Дохнани, Ференц Фаркаш и Йоханес Брамс. Произведенията ще бъдат изпълнени от международна формация музиканти, водещи солисти на Кралската фламандска филхармония  и други световни оркестри.

Arbanassi Summer Music ще има за първи път своя Junior Academy. Академията предлага фантастична възможност на талантливи и отдадени млади цигулари  да бъдат вдъхновени и насърчени  от известния български музикант Иво Станков. Живеещият в Лондон  цигулар, добре познат като създател на „Станков ансамбъл“ и основател и директор на Фестивала на българската култура в британската столица, ще води майсторския клас в продължение на четири дни. В последния ден на фестивала, 13 август, младите таланти ще се представят пред публика преди финалния концерт на музикалното събитие.

Началният час на всички концерти е 19.30. Вечерите ще започват в двора на  “Св. Архангели Михаил и Гавраил” с представяне на композиторите и  произведенията, които след това ще бъдат изпълнявани в уникалната църква.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама