Злато за Григор Димитров от Клуба по авиомоделизъм в Търговище

17:49, 20 юли 16 / Спорт 25 119 Шрифт:
Topnovini
С първо място и златен медал се завърна от национално състезание Григор Димитров от Клуба по авиомоделизъм към Младежки дом-Търговище, с треньор з.м.с. Николай Николов.

Григор се състезава в класовете F1P и F1B при средношколците в Националното първенство, организирано във Вълчитрън от Българската федерация по авиомоделизъм.

В клас Свободнолетящи авиомодели с бутален двигател Григор спечели първо място и златен медал, в клас Гуменомоторни свободнолетящи модели се класира на пето място. „Голям брой участници и голяма конкуренция имаше на това състезание. Смятам, че се възвръща интереса към този спорт и това ме радва. Особено голям бе броя на участниците при планери и при гуменомоторни модели. Имаше българи, които живеят в други страни и се бяха прибрали, за да участват в националното състезание. Вятърът бе по-силен от нужното и слънцето беше много агресивно, но като цяло метеорологичните условия не бяха лоши. Състезанието премина при много добра организация, без спорни ситуации”, заяви треньорът на момчето Николай Николов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама