Внасят в съда в Пловдив обвинителен акт срещу жена, изтеглила 10 570 лева с чужда банкова карта

16:26, 20 юли 16 / Общество 25 208 Шрифт:
Topnovini
Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт срещу Нина Д., на 58 г., за това, че при условията на продължавано престъпление, е използвала платежен инструмент, без съгласието на титуляря.

Нина Д. е предадена на съд за това, че в периода от 7 април 2014 г. до 16 юни 2014 г. е извършила 33 транзакции от различни банкомати в гр. Пловдив и гр. Асеновград, като използвала чужда дебитна карта, и общата изтеглена сума възлиза на 10 570 лева.

Обвиняемата е била роднина на втората съпруга на 81-годишен мъж от гр. Асеновград. Той починал през април 2014 г., за което обвиняемата разбрала от жената, наета да се грижи за него. Втората съпруга също била починала. От втория си брак мъжът нямал деца и единственият му наследник била дъщеря му от първия брак. След като разбрала, че възрастният мъж е починал, обв. Нина Д. отишла в дома му и взела оттам папка с различни документи, дебитната му карта и данните за ПИН-кода. След погребението, тя се срещнала с дъщерята на починалия и й обяснила, че баща й имал пари на влог в банка, като поискала да й предостави половината сума от този влог, понеже се била грижила за баща й. Тъй като не получила утвърдителен отговор, започнала да тегли пари от различни банкомати в Пловдив и Асеновград. Сумите варирали от 10 лева до 400 лева. Когато пострадалата отишла да прехвърли влога на баща си на свое име, установила, че в картата имало само 66 лева и сигнализирала компетентните органи.

Обвиняемата е с мярка за неотклонение "подписка".

Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което Нина Д. е обвинена е лишаване от свобода от две до осем години и глоба до двойния размер на получената сума.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама