Нова конфигурация за половината от километража в рали „Сливен”

15:51, 20 юли 16 / Спорт 25 316 Шрифт:
Topnovini
Нова конфигурация ще имат половината от километрите на 13-те скоростни етапи в предстоящото 36-то издание на рали Сливен. Това съобщи за сайта на автомобилния спорт  Атанас Чанев, който е мениджър в тазгодишната организация на състезанието. Проявата ще бъде от 2 до 4 септември под Сините камъни.

Общата дължина на ралито тази година ще бъде  422.68 км, а скоростните етапи в  185.92 км. През съботния ден се карат 9 скоростни етапа (144.74 км), а неделята ще е с  4 отсечки (41.18). Рали Сливен е четвърти старт от националното първенство и пети кръг от Регионалната купа на ФИА за зоната на Балканите.

Чанев поясни, че суперспециалният етап „Сливен” (4.56 км), е по нов маршрут. Той ще бъде на бул. Стефан Стамболов, само на 100 м. от сервизната зона на рали Сливен, както и 14.64-километровата отсечка Гавраилово. В предишни години част от това трасе преди Сливен се използваше за шейкдаун на състезанието.

Втората по дължина скоростна отсечка в съботния ден – Качулка (19.94 км) е включена в схемата на ралито след доста дълга пауза, а най-дългото изпитание в 36-ото издание на рали Сливен - познатите Ичера (две преминавания от по 23.64 км, второто е финала на съботния ден) и Агликина поляна (10.42 км) са частично променени.

„По време на цялата работа по състезанието много внимателно сме се съобразявали с бележките на наблюдателя на ФИА от миналата година – обяснява Чанев. – И преди всичко със забележките за подобряване на сигурността за зрителите и маршалите, както и това, че в състезанието не е имало автомобил с високоговорител, който да предшества колоната и да оповестява публиката. Също и с факта, че е бил нарушен ритъма на състезанието в етапи 2 и 5, след като след тези два етапа се прави прегрупиране от близо два часа заради непроходим път.“

Подробностите около промените в конфигурацията на трасетата за тази година не се разкриват заради факта, че това би улеснило състезателите да правят „опознавателни“ обиколки и картиране далече преди да са станали ясно детайлите за отсечките.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама