Режат опасни клони в Морската и "Славейков"

11:17, 20 юли 16 / Общество 25 130 Шрифт:
Topnovini
Тази седмица стартира резитба на клони и суховършия в Морската градина и зелените площи на к-с "Славейков", съобщиха от Община Бургас. Целта е да се отстранят недостатъчно жизнените части от дърветата, които при лоши атмосферни условия могат да паднат върху човек или автомобил.

В Приморски парк ще бъдат извършени санитарни резитби на дървета с прорасли над алеите, силно наклонени и сухи клони. Манипулациите се извършват от специализирана и лицензирана фирма, отговаряща за поддържането на ЦАО "Зора". След приключване нa дейностите органичните отпадъци (клони, вършина, листа) ще бъдат оставени на място така, че да не затрудняват преминаването. Те ще бъдат отстранени във възможно най-кратки срокове (до 48 часа след резитбите). При извършването на планираните дейностите ще се спазят всички изисквания за безопасност.

Междувременно в к-с "Изгрев" беше установен куриозен случай. Две пейки са демонтирани от обичайните им места и са покачени в клоните на дърво в близост до новия скейт парк. Община Бургас е наясно, че става въпрос за неразумна младежка постъпка, но така не бива! Опасно е било самото качване на пейките, опасно е и да не паднат впоследствие върху нечия глава.

Парковата мебел е върната на земята. Надяваме се да не срещаме повече "летящи" пейки из града.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама