Пуснаха застраховка срещу тероризъм

10:45, 20 юли 16 / Общество 25 177 Шрифт:
Topnovini
Застраховка срещу тероризъм е една от най-атрактивните полици, която се предлагат на българския пазар отскоро. Това установи проверка на Topnovini.bg. Тя е насочена за работещите в посолства, летища и гари, институции, както и за пътуващите в чужбина. Ще може да се застраховат и сгради. 

 

С този тип застраховка се изплащат нанесени загуби при евентуален терористичен акт. Полиците са доста актуални заради случилите се наскоро атентати, последният от които беше във френския град Ница. Те покриват застрахованите от два риска. Това са:

 

саботаж – преднамерена подривна дейност за причиняване на вреда или унищожаване на имущество   тероризъм – незаконно използване на насилие срещу лица или имущество, включващо политически цели

Според  специалисти обаче подобни застраховки се пускат на пазара не толкова, защото има търсене, а по-скоро, за да може България да е конкурентна в услугите, предлагани в Европейския съюз.

 

Експерти дават като пример една друга доста атрактивна застраховка у нас, а именно тази покриваща домашните любимци. Тя е въведена от около 2 години. Въпреки това, тези полици нямат голям успех, тъй като българите нямат навика да застраховат питомците си.

 

Единствените досега застраховани домашни любимци са конете. При тях има сключени договори  на стойност милиони левове, тъй като повечето от покритите със застраховка четириноги са участници в надбягвания и носят приходи на собствениците си. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама