Създадоха организация за съдебната ваканция в Административен съд – Ямбол

18:24, 19 юли 16 / Общество 25 167 Шрифт:
Topnovini
В Административен съд – Ямбол е създадена организация за бързо и качествено обслужване на гражданите по време на съдебната ваканция, съобщиха от съда. Председателят Диана Петкова издаде заповед за организация на работата по време на съдебната ваканция, според която до 1 септември ще се насрочват и разглеждат открити и закрити съдебни заседания за дела, за които по закон е предвидено произнасянето в срок, по-малък от един месец. Образуваните през периода 18 юли–1 септември съдебни дела ще се разпределят между административните съдии, които са на работа по предварително изготвен график.

За периода на съдебната ваканция административните дела се разпределят на принципа на случайния избор между административните съдии, с изключение на тези, които отсъстват за повече от 10 дни. Касационните дела се разпределят на принципа на случайния избор между всички административни съдии и се образуват от председателя на съда. При отсъствие на председателя делата се образуват от зам.-председателя, а при отсъствие на зам.-председателя, от определен със заповед на Председателя съдия. Съдиите излизат в отпуск след изготвянето на съдебните актове и предаването им в служба “Деловодство”.

В изпълнение на заповедта на председателя Петкова по време на цялата съдебна ваканция в канцеларията на Административния съд е създадена организация за бързо и качествено обслужване на гражданите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама