Пловдивският съд остави в ареста сериен грабител рецидивист

17:51, 19 юли 16 / Общество 25 153 Шрифт:
Topnovini
Районен съд-Пловдив разгледа искането на Районна прокуратура-Пловдив за вземане на мярка за неотклонение “задържане под стража” спрямо Горан Г., на 31 г. от гр. Лом. Той е обвиняем за отнемане на чужда движима вещ от владението на собственика с намерение противозаконно да я присвои, като за това е употребил сила, в условията на продължавано престъпление.

До момента е установено, че обвиняемият за периода от 16 май 2016 г. до 19 юни 2016 г. е извършил пет грабежа в гр. Пловдив, които са на територията на 3 и на 4 РУ на МВР-Пловдив. На 16 май 2016 г. Горан Г. се движел по бул. „Дунав“ в гр. Пловдив. В същата посока вървяла 83-годишна жена, към която той се приближил и със сила издърпал от ръката й дамската чантата, в която имало портфейл със сумата от 150 лева, след което избягал.

По същия начин са били извършени и останалите грабежи на възрастни жени, като обв. Горан Г. отнел от тях пари, мобилни телефони, бижута, портфейли и др. вещи. По делото е установено, че два от мобилните телефона той продал на непознати лица в кв. „Столипиново“ в гр. Пловдив. Установено е още, че някои от грабежите са били придружени с нанасяне на телесни повреди на жертвите. Обвиняемият е без постоянно местожителство и не е трудово ангажиран.

Под ръководството на Районна прокуратура-Пловдив се изяснява съпричастността на Горан Г. към извършването на още грабежи на възрастни жени на територията  на гр. Пловдив. До момента той е осъждан три пъти – един път за грабеж и два пъти за блудство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама