Бургазлия ще лежи зад решетките заради шофиране без книжка и опит за подкуп на полицаи

16:45, 19 юли 16 / Крими 25 193 Шрифт:
Topnovini
Бургаският апелативен съд е потвърдил присъда на Окръжния съд в града, с която е наложено ефективно наказание от 6 месеца „лишаване от свобода“ спрямо Христо Георгиев. Той е подсъдим за това, че на 28 август 2014 година в комплекс „Меден рудник“ е шофирал без книжка в едногодишен срок от наказанието му по админситративен ред за такова деяние, влязло в сила на 4 юли същата година. Бургазлията е подсъдим и за това, че на гореспоменатото място направил опит да даде подкуп от 21,75 лв.на полицейски служители, за да не му съставят акт.

Наказанието трябва да бъде изтърпяно при първоначален строг режим в затвор.

Вечерта на 27 август 2014 г. Христо Георгиев бил в питейно заведение в кв. „Крайморие“, след което, управлявайки спрян от движение лек автомобил, потеглил към бургаския ж.к. „Меден рудник“. Придвижвал се криволичейки по пътното платно, което било забелязано от полицейски  дежурен автопатрул.

Полицаите започнали да преследват лекия автомобил, управляван от Георгиев, който бил достигнат до горепосоченото място. Полицейските служители поискали от подсъдимия свидетелство за правоуправление. Той обаче отговорил, че няма такова, тъй като му е отнето заради управление на МПС след употреба на алкохол. Впоследствие Георгиев излязъл от автомобила, показвайки явни признаци на алкохолно опиянение - смущения в говора и силна миризма на алкохол, поради което полицаите поискали да го проверят с техническо средство. Той на два пъти категорично отказал.

Георгиев отказал и да даде кръвна проба. След това подсъдимият подканил полицаите да пренебрегнат служебните си задължения, отишъл до левия калник на служебния полицейски автомобил и след като бръкнал чантичката си, извадил парична сума, смачкал банкнотите и ги оставил на предния капак на автомобила. Виждайки това полицаите задържали Христо Георгиев.   

Решението на Апелативен съд –Бургас подлежи на обжалване пред ВКС.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама