Парламентът брои близо 1,5 млн. лв. за самолетни билети

15:00, 19 юли 16 / Общество 25 318 Шрифт:
Topnovini
Народното събрание обяви обществена поръчка за самолетен превоз на пътници и багаж на стойност от 1 400 000 лв. без ДДС. Поръчката е качена на сайта на институцията.

Парите ще бъдат похарчени за самолетни билети при служебни командировки на народните представители и администрацията на парламента.

Фирмите желаещи да вземат поръчката могат да подават своите оферти до 18 август. Предвидените средства ще покриват разходите за депутатските пътувания за две години напред – до края на редовния мандат на 43-то Народно събрание.

От изискванията към поръчката става ясно, че депутатите ще трябва да ползват предимно граждански полети, когато се налага да пътуват извън страната. Правителственият самолет на „Авиоотряд 28“ пък ще лети единствено при официални визити на председателя на парламента и съпровождащата го делегация.

Желаещите да участват в процедурата е необходимо да са регистрирани като туристически агент или туроператор, както и да имат минимум трима служители, които приоритетно да обслужват нуждите на Народното събрание. Най-ниските разходи ще са водещият критерий за избор на изпълнител на услугата.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама