Американски граничари показаха на Бъчварова как се пази браздата

13:45, 19 юли 16 / Крими 25 147 Шрифт:
Topnovini
Службата за митнически и граничен контрол на САЩ демонстрира на българския вътрешен министър Румяна Бъчварова, която е на посещение в Щатите, проверки за рискови товари, наркотици и нелегали мигранти, елементи на преградното съоръжение по протежение на американо-мексиканската граница, както и системите за видеонаблюдение и технологии за сканиране на товари.

Бъчварова е на американско-мексиканската граница в зоната на отговорност на граничен сектор Ел Пасо, Тексас. Ръководството на пункта запозна българския вътрешен министър с планирането на дейностите по противодействие на нелегалната миграция, контрабандата на хора и оръжия. Представен бе анализ за тенденциите в нелегалната миграция от Мексико към САЩ и тактиките на т.нар. каналджии. Ключово в противодействието на тези явления е доброто планиране на разположението и съотношението на ресурсите – човешки, технически и инфраструктурни, както и тясното сътрудничество между властите на САЩ и Мексико. Американските граничари показаха на българската делегация и центъра за задържане в зоната на пункта.   

Службата за митнически и граничен контрол е обособена като част от структурата на Департамента по вътрешна сигурност на САЩ след терористичните атаки на 11 сепрември 2001 г. Тя е една от най-големите правоохранителни организации в света, с повече от 60 хиляди служители.

Посещението на вицепремиера Бъчварова в САЩ ще продължи със срещи с координатора по контратероризма към Държавния департамент Джъстин Сибърел, с директора на Службата за борба с наркотиците (ДЕА) Чък Розенбърг, с главния помощник-държавен секретар по правоохрана и борба с наркотиците Луис Ареага, както и други висши държавни представители на САЩ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама