Откриват изложба "Учител - ученик" в Добрич

11:50, 19 юли 16 / Култура 25 188 Шрифт:
Topnovini
От 18 ч. днес в Художествена галерия - Добрич ще бъде открита изложба „Учител - ученик”. В нея сред  живописните платна на художника - педагог Здравко Тошев, са представени рисунки на Григор Григоров - негов ученик. Младият художник тази година е приет в Национална художествена академия - София, специалност - графика /илюстрации на книги/.

Изложбата се организира от СОУ „Петко Рачов Славейков” и Художествена  галерия - Добрич.

Здравко Тошев е магистър-пластични изкуства, има първи клас квалификация по изобразително изкуство, преподавател по изобразително изкуство в СОУ "П.Р.Славейков" - Добрич от 1978г. Той е художник-педагог с 10 самостоятелни изложби. Участвал е в 26 групови с регионален и национален характер. За периода от 1978г до 2016г около 30 негови ученика са завършили средни и висши художествени училища и работят в областта дизайна, рекламата, изящните изкуства, информационните технологии, а някой от тях са изявени художници в България.

Григор Григоров е участвал в много регио­нални, национални ученически конкурси. Получил е 21 призови награди, от които шест национални.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама