Недялко Йорданов представя филма си „Сбогуване с Бургас” в „Адриана Будевска”

11:30, 19 юли 16 / Общество 25 231 Шрифт:
Topnovini
„Още ме има, още съм жив”, заявява Недялко Йорданов в своя пореден моноспектакъл, препълвал залите в редица български градове. Поетът ще го представи на 21 юли и в родния си Бургас, заедно с премиерата на филма „Сбогуване с Бургас”, съобщиха организаторите.

Премиерата на документалната лента ще се съчетае и с промоцията на поредната книга на Недялко Йорданов. „21. век. Всички най-нови стихове“ включва повече от 150 стихотворения, сътворени  от 2000 г. до сега. Стихосбирката е в ТОП 5 на най-продаваните книги на издателство „Милениум” за началото на юли, заедно с „Не остарявай, любов”, съдържаща любими стихове на читатели от всички възрасти.

Моноспектакълът и двете премиери – филмова и поетична ще бъдат в салона на бургаския театър „Адриана Будевска” – мястото, с което Недялко Йорданов е свързан повече от четвърт век. Между 1963 и 1990 г. той е драматург и художествен ръководител на театъра, там са поставяни и неговите пиеси, част от които впоследствие свалени от сцената и забранени от тогавашната власт.

„Недялко Йорданов е сред малцината майстори на словото ни, който бяха и са на вълната на успеха преди и след10 ноември 1989 г., които създадоха и създават творби, можещи да бъдат определени като лирико-драматични шлагери, като бестселъри за максимално голяма аудитория, без от това да страда качеството им”, заявява културоведът Борислав Гърдев.

Емоционалната филмова изповед на поета ще бъде последвана с поетично-музикален рецитал под акомпанимента на Хайгашот Агасян, с който е в неизменен  творчески тандем. 

Събитието ще се състои на 21 юли, четвъртък, от 29.30 часа в ДТ „Адриана Будевска”. Билетите се продават на касата на театъра на улица "Александровска". Цените са символични - 5 лева за ученици и пенсионери и 10 лева за граждани. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама