Одобриха изграждането на платформа за инвалиди на входа на ДКЦ 1 в Русе

11:11, 19 юли 16 / Здраве 25 190 Шрифт:
Topnovini
Общински съвет - Русе прие на днешното си заседание предложение за „Изграждане на платформа за инвалиди, фасадно оформление и оформяне на централен вход на ДКЦ 1-Русе ЕООД“. Предложението бе постъпило от името на управителя на лечебното заведение д-р Цветан Райчинов.

Собственик на сградата е лечебното заведение, а не общината, но правото на строеж се дава от нея.

Застроената площ на новия обект ще бъде 31,85 кв. м. Вече е издадена виза за проектиране от главния архитект на община Русе.

Пазарната стойност на отстъпено право на пристрояване според лицензиран оценител е 10 300 лева, без включени данъци и такси, а според утвърден от местната управа метод – 9 967 лева, също без данъци и такси. Данъчната оценка е в размер на 3 603,30 лева.

Преписката е разгледана от Комисията по общинска собственост, която е излязла със становище да се внесе предложение в общинския съвет за вземане на решение за учредяване исканото право на пристрояване.

С оглед на това бе предложено допълване на годишната програма за управление и разпореждане с общинските имоти през 2016 год., с цел учредяване правото на пристрояване на ДКЦ 1, като от него ще се искат 10 300 лева, без включени данъци и такси.

Другото му предложение е за даване на съгласие за учредяване право на пристрояване на ДКЦ 1 за изграждане на искания обект. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама