Повече от 60 деца с участие в творческа Академия в Русе

11:10, 19 юли 16 / Общество 25 135 Шрифт:
Topnovini
В Културен център BH беше представен напредъка по проекта „Академия за деца, а само за деца ли?“ с мотото: „Учи, твори и живей цветно в Русе“. Той се реализира от сдружение „Евромед Консулт“ и се реализира с финансовата подкрепа на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“ и BH – социален проект на Еконт.

Проектът стартира на 2 юни и се очаква да приключи на 2 септември тази година. От началото на проекта са сформирани 3 групи с над 60 деца, с които приключиха заниманията по програмата. До края на проекта се очаква да бъдат сформирани още три групи.

В края на своето обучение участниците ще имат възможност да се съревновават със своите връстници в състезания на тема: „Аз говоря правилно“, съобщиха организаторите.

Основният замисъл на проекта е провеждане на инициативи за развиване на творческия дух, иновативните идеи и креативното мислене. Предвижда се деца от 4 до 15-годишна възраст да се учат да говорят и пишат правилно на български, посредством ролеви игри.

Друга дейност ще е писане на съчинение „Една моя забавна случка в Русе“ с цел развитието на творческото мислене у малчуганите, като трите най-добри съчинения ще „оживеят“ с илюстрациите на художника Валентин Георгиев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама