Кметът Димитър Николов забрани спирането и паркирането на камиони по ул. „Крайезерна“

10:24, 19 юли 16 / Общество 25 238 Шрифт:
Topnovini
Бургаският кмет Димитър Николов издаде заповед, с която забранява спирането и паркирането на товарни автомобили по ул. „Крайезерна“, в отсечката между пътен възел „Запад“ и вход/изход на „Пристанищен терминал Запад“. На местната полиция е възложена задачата да създаде пълна организация и възможност на камионите да ползват за временно спиране и изчакване участъка от общинския път в отсечката от входа на СОМАТ до ЖСК „Лозово“ АД, с изход северно от езерото Вая към ул. „Крайезерна“.

Причина за реакцията на градоначалника станаха регистрираните през уикенда задръствания. В разгара си е кампанията по прибиране на зърнената реколта и търгуването й. Затова огромен брой товарни автомобили се движат ежедневно от вътрешността на страната към пристанищата в Бургаския залив.

„Важно е да се прави бизнес, защото той налива средства в местната икономика и създава работни места, но не може да задръствате по този начин града“, каза кметът Николов.

В заповедта му пише още, че пропускателният режим на товарните автомобили към „Пристанищен терминал Запад“ трябва да се осъществява при взаимодействие между ОД на МВР - Бургас и звеното за самоохрана на „БМФ Порт Бургас“.

Припомняме, че преди броени дни премиерът Бойко Борисов и кметът Николов откриха новия пътен възел „Запад“. Съоръжението е важна част от създаването на нов обходен маршрут, който дава възможност на транзитния поток автомобили за Южното Черноморие да не минава през центъра на Бургас. Но този маршрут не е завършен. Наесен ще стартира проект за удвояване на улица „Крайезерна“- заедно с реконструкцията на съществуващите две ленти ще бъдат изградени нови две. Тогава ще се усети оптималният ефект от оформянето на така наречената южна дъга на Бургас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама