Задържаха под стража двамата мъже, обвинени в кражба за над 350 хил. лева

16:09, 18 юли 16 / Крими 25 214 Шрифт:
Topnovini
По искане на Районна прокуратура-Ямбол, съдът определели мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Николай Стоянов и Валентин Белилов.  Двамата мъже са обвинени в извършването на 4 кражби на пари и вещи от два офиса и две жилища на територията на Ямболска област.

Роденият през 1976 г. Стоянов е извършил престъпното деяние в условията на „опасен рецидив“, а Белилов, който е роден  през 1971г., в изпитателния срок на влязла в сила осъдителна присъда за „въоръжен грабеж“. Двамата мъже извършвали кражбите на територията на област Ямбол, са задържани в Бургас, където наели помещение.

Наказанието предвидено за подобно тежко умишлено престъпление е „лишаване от свобода“ за срок от 3 до 15 години.

Според прокурора, налице са достатъчно доказателства,  за да бъде направено обосновано предположение, че двамата са извършили престъпленията, в които са обвинени. Прокурорът бе категоричен, че Стоянов и Белилов биха се укрили или извършили ново престъпление. Той мотивира тезата си с факта, че и двамата мъже са осъждани.

Съдът прие мотивите на прокурора и задържа под стража двамата обвиняеми.Определението на Районен съд –Ямбол подлежи на обжалване пред Окръжния съд в града.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама