Филиалът на Русенския университет в Разград представя свои разработки на Панаира на киселото мляко

15:59, 18 юли 16 / Общество 25 241 Шрифт:
Topnovini
Функционално кисело мляко Академично представя Филиалът на Русенския университет в Разград на Панаира на киселото мляко в града, съобщават от висшето училище.  Студенти и преподаватели работят по съставките му от 2009 година и създават комбинации, които го правят едновременно вкусно и здравословно.

Специално за тазгодишното издание на Панаира са подготвени около 600 кофички с кисело мляко, каза директорът на Филиала на Русенския университет в Разград, доц. Станка Дамянова. Те са създадени в Учебно-изследователската лаборатория по Технология на млякото и млечните продукти, като активно участие при приготвянето на продуктите са взели студенти първокурсници.

В състава на функционалното кисело мляко са включени изцяло натурални продукти - краве мляко, млечнокисела закваска, пчелен мед, сусам, лен, овесени ядки. Продуктът е уникално съчетание на полезни за здравето натурални добавки и млечнокисели бактерии. Добавките стимулират развитието и жизнеспособността на млечнокиселите бактерии и допринасят за запазване на по-високото им количество в готовия продукт, а благодарение на тях киселото мляко е с по-високо съдържание на аминокиселини, витамини и минерални вещества.

Филиалът на Русенския университет в град Разград обучава специалисти за нуждите на химическата, силикатната, парфюмерийно-козметичнатата, фармацевтичната, хранително-вкусовата и биотехнологич­ната промишленост. Тази година се осъществява прием в три специалности - Химични технологии, Биотехнологии и Технология на храните.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама