Санкции за каране на колело по Ларгото на Сливен

13:09, 18 юли 16 / Общество 25 175 Шрифт:
Topnovini
Ако нарушенията продължат, ще има санкционирани граждани, които карат велосипеди по главната улица в Сливен, обяви кметът Стефан Радев относно мерките, които се вземат за нарушителите с велосипеди по бул. "Цар Освободител", въпреки забраната.

"Проблемът с карането на велосипеди по пешеходната зона в Сливен сме го коментирали на среща с представители на полицията. Даде се указание на служителите да отделят по-сериозно внимание на пешеходната зона и каращите велосипеди. Надявам се тази кампания да даде ефект", допълни Стефан Радев. Той посочи, че нарушителите се предупреждават, но ако продължат да нарушават Наредбата за обществения ред, ще има и санкционирани.

От своя страна управителят на "Общинска охрана и СОТ - Сливен" Петко Чолаков каза, че действително много граждани алармират за този вид нарушение, при което деца и възрастни хора карат велосипеди на главната улица в Сливен. Имало е дори единични случаи и на каране на мотори. "Моите служители правят това, което е необходимо, но за съжаление не срещат достатъчна подкрепа от гражданите на Сливен. Много често, когато сме сваляли деца и по-възрастни хора, има граждани, които ги защитават. Независимо от трудностите, сме разработили и осъществяваме работна програма заедно с Районно управление на МВР - Сливен за съвместни екипи, с наши и техни служители, и съответно за съставяне на актове на нарушителите по Наредбата. Това е един голям проблем. Поставил съм го на вниманието на всички мои колеги и ще държа да се вземат мерки, тъй като се създава усещане, че гражданите на града са забравили, че пешеходната зона е място, където се движат спокойно майки с колички и възрастни хора и играят деца, а не е място за каране на велосипеди", обясни Чолаков. Той посочи, че на главната улица има патрулен екип, които се движи от сградата на общината до "Розова градина", на който гражданите също може да отправят своите сигнали, ако забележат  нарушения.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама