Зам.-министърът на здравеопазването уважи празника на болницата „Св. Марина“

12:44, 18 юли 16 / Здраве 25 187 Шрифт:
Topnovini
Зам.-министърът на здравеопазването д-р Ваньо Шарков бе сред гостите на тържеството по случай патронния празник на варненската университетска болница „Св. Марина“. То започна с водосвет за здраве и благоденствие, отслужен от Варненския и Великопреславски митрополит Йоан.

Изпълнителният директор проф. д-р Валентин Игнатов и председателят на борда на директорите на болницата и ректор на Медицинския университет във Варна проф. д-р Красимир Иванов посрещнаха гостите на празника под звуците на духовата музика на Военноморските сили в парка пред южния вход на лечебното заведение. Д-р Шарков поднесе поздравителен адрес от министъра на здравеопазването д-р Петър Москов към персонала на болницата, в който се казва:  „Изразявам своето уважение към практикуващите здравни служители за професионализма, компетентността и висококвалифицираната помощ и грижа за здравето на пациентите им, прилагайки максимално добри и съвременни условия на лечение“. Проф. Иванов поздрави всички санитари, медицински сестри, лекари и хабилитирани преподаватели по повод празника и им благодари за ежедневните грижи към пациентите и високия професионализъм в медицинската професия, благодарение на които днес УМБАЛ „Св. Марина“ е европейското лице на българското здравеопазване.

Празникът продължи с концерт и много игри и забавления за най-малките гости на тържеството. За настроението на гостите се погрижиха студентите от фолклорния ансамбъл към Медицинския университет във  Варна, талантливи млади изпълнители и танцьори, солисти от варненската опера и певецът Орлин Павлов. Художничката Йорданка Янакиева – Дани, подкрепена от Националния дарителски фонд „13 века България”, подари цветен празник на децата, които рисуваха по чадърчета и арт платна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама