Френският посланик: Трябва да пресечем зараждането на идеологията у терористите

09:40, 18 юли 16 / Общество 25 150 Шрифт:
Topnovini
Какво значи борба с тероризма? Трябва да се засилят усилията спрямо хората, които не са още терористи, т.е. трябва да се пресече зараждането на идеологията в тях. Това каза в ефира на БНТ френският посланик Ксавие Лапер Дьо Кабан. Поводът за гостуването му е терористичният акт в четвъртък в Ница, когато десетки загубиха живота си, а стотици бяха ранени.

Дьо Кабан подчерта, че и работата на службите за сигурност трябва да се засили. Отбеляза, че най-лошата реакция след атентат е да се страхуваме, защото това била целта на терористите.

„Тези хора не могат да ни сломят. Това, което се случи на 14 юли, е ужасно, но те не могат да унищожат нашата свобода и нашата държава. Трябва да реагираме спокойно. Ужасно е, че има жертви, но светът е такъв, особено сега при наличието на политически проблеми в някои части на света“, каза посланикът.

Помолен да коментира неуспешния опит за военен преврат в Турция, Дьо Кабан подчерта, че това не е начин да се сменят нещата, макар и страната в последните години да е все по-малко демократична. От друга страна изтъкна, че Турция е много важен партньор за Европа, особено в ситуация на бежанска криза.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама