Ученици от ПГМТЕ „Ломоносов“ в Добрич приключиха проект по програма Еразъм +

17:42, 17 юли 16 25 298 Шрифт:
Topnovini
Приключи реализираният  от Професионална гимназия „Ломоносов” съвместно с немската компания  WBS Training AG  от гр. Дрезден проект по Европейската програма Еразъм + .  Проектът се проведе по работна тема „IT  мрежи и Web-сайт“ и  продължи 12 месеца.

През април 20 ученици от специалност „Компютърна техника и технологии“  проведоха триседмична практика в гр. Дрезден. Програмата на практиката повиши професионалните компетенции на учениците и в комбинация с проведената богата културна програма им осигури устойчив опит за европейска мобилност. Практиката се проведе изцяло на английски език, участниците  работиха по индивидуален проект в групи, който представиха пред съучениците си и комисия  също на английски език. По време на мобилността  учениците доразвиха знанията си от училище за създаване на  Web-сайт  в работна среда под Linux. Учителите-ръководители възможност да се запознаят със системата  на немския партньор WBS Training AG  за преподаване и оценяване при работа в групи.

Резултатите от работата по проекта бяха оценени по оценъчни  карти, които включиха елементи на оценяване по  Европейската кредитна система за професионално образование и обучение (ECVET). Всички участници получиха документи за Europass мобилност, удостоверения и сертификати за проведената предварителна подготовка в училище.

Преди това партньорите  ПГ по МТЕ „М. В. Ломоносов“ и WBS Training AG подписаха Меморандум за разбирателство, с който взаимно признаха съответните критерии и процедури за осигуряване на качество, оценка, валидиране и признаване на знания, умения и компетентност с цел  прехвърляне на кредит за учебни резултати, постигнати по време на мобилността.

Сертификати за предварителната шест месечна подготовка получиха всички  37 ученици от гимназията,  включени в проекта.

Ломоносовци отново ще имат възможност да участват в триседмична практика на реални работни места през следващата учебна година по спечелен проект по програма Еразъм+ със своя нов партньор Kairos Europe от Лондон по специалностите „Строителство и архитектура“ и  „Компютърна техника и технологии“.

Професионална гимназия „Ломоносов” успешно изпълнява своя Европейски план за развитие, който има за цел да увеличи конкурентните предимства  на  своите  ученици, като осигури  възможност на всеки да участва в международен стаж по изучаваната от него  професия  през курса на обучение в училището.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама