Близо 20% отлични оценки на изпита по биология в Медицинския университет

12:34, 17 юли 16 / Общество 25 206 Шрифт:
Topnovini
Всеки пети или точно 18, 25 % от явилите се кандидат-студенти на изпита по биология за прием в Медицинския университет-София получиха отлична оценка (над 5,50). А всеки четвърти или 26 на сто са с „много добър“ на изпита по химия. Отличните оценки по химия са 6%. 

Това показват резултатите от представянето на зрелостниците, които искат да учат в най-желаното висше учебно заведение у нас. Тази година за едно място в МУ-София се борят между трима и петима кандидати, а миналата година бяха между трима и четирима. 

От всички 1353-ма кандидати, писали на двата изпита, с максималния бал от 36 са четири жени – тоест те имат диплома с оценка пълно шест, толкова са получили и на двата изпита. Три от пълните отличнички са посочили като първо желание медицина, а четвъртата - фармация. И тази година, както през последните, местата за медицина в Медицинския университет-София са 180, за дентална медицина – 120 и за фармация – 120. 

Средно на двата изпита – по биология и химия, които бяха на 2 и 9 юли, слаби оценки са получили 23 на сто от явилите се кандидат-студенти. В тези граници са били лошо оценените и миналата година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама