Данъчните хванаха в издънка атракциони в Слънчев бряг

11:53, 17 юли 16 / Крими 25 212 Шрифт:
Topnovini
Неиздаване на касови бележки и разлики в касовата наличност установиха вечерни проверки на НАП-Бургас на атракциони в курорта Слънчев бряг. Снощи данъчните екипи извършиха контролни покупки по метода на тайния клиент, но не получиха фискални бонове. Ще бъдат съставени актове и наказателни постановления. Проверени бяха и редица нощни заведения, при които обаче не бяха забелязани отклонения от данъчните правила.

„За това, че засиленият контрол дава резултати, говорят не само увеличените в пъти обороти, но и увеличените продажби на ленти за фискалните устройства. Следим продажбите на ролки за касовите апарати и ръстът в тази търговия е още един недвусмислен знак в посока изсветляване на сектора и промяна на поведението на търговците”, коментира пресаташето на НАП в Бургас Христо Узунов. 

30 000 проверки ще бъдат извършени от инспекторите на Националната агенция за приходите до края на летния сезон по Черноморското крайбрежие. Освен познатите контролни покупки, открити наблюдения, инвентаризации на налични стоки, за пръв път през тази година в курортните места по крайбрежието ще патрулират съвместни екипи на НАП и МВР, облечени с униформено облекло. Ролята на тези съвместни екипи е да наблюдават търговската дейност, да следят за нелегални обекти и да съдействат на туристите при нужда. Патрулните двойки ще подпомагат също и екипите, ангажирани с дистанционното наблюдение на касовите апарати чрез компютърната система на НАП, ще сигнализират и за нелегални търговски обекти.

2016 е първата година, в която се използват обозначени с униформено облекло екипи на НАП. От приходната агенция обясняват, че целта им през тазгодишната лятна кампания не е откриване на нарушения и налагане на санкции, а промяна в поведението на търговците по Черноморието. Независимо от новия подход проверяващи инспектори без униформи ще продължат да правят контролни покупки и открити наблюдения в рамките на дни или седмици в обекти, определени като рискови.

От началото на лятната кампания на НАП по засилен контрол по спазване на данъчно-осигурителното законодателство, по Южното Черноморие са извършени над 2000 проверки, като установените нарушения до момента са 703. На дистанционно наблюдение данъчните са поставили и повече от 2300 обекта.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама