Бих си подал оставката, ако премиерът ми я поиска, отсече здравният министър

10:41, 17 юли 16 / Общество 25 134 Шрифт:
Topnovini
Бих си подал оставката, ако премиерът ми я поиска. Така отговори здравният министър Петър Москов в ефира на БТВ, след като му беше зададен въпрос дали се притеснява, че министър-председателят Бойко Борисов е обявил, че ще има рокади във властта. Москов допълни, че не се чувства застрашен от рокадите.

"На мен опозицията ми иска оставката след  десетия ден, от както станах министър", поясни здравнит шеф. Той допълни, че готвените от него промени ще изравнят гражданите при получаване на животоспасяващи услуги. Според Москов в момента има раздаление на хората при изпълняване на животоспасяващите манипулации.

Здравният министър се ядоса от оценката, която му постави пред камерата на БТВ лидерът на БСП - Корнелия Нинова, а именно тройка за управлението на повереното му ведомство. Отсече, че хора, които не са експерти и не разбират от здравната политика и от монополи при търговията с лекарства не би трябвало да коментират.

"Позицията на България е да пледираме активно Турция да не влезе в спирала на насилие и ескалация на напрежение", заяви още здравният министър Петър Москов по повод потушения преврат срещу властта в Турция. Той предупреди, че насилие води до още повече насилие.

Москов заяви, че евентуален реваншизъм ще доведе до още повече проливане на кръв. “Не бива да има ескалация на насилие в Турция. Важно е за България да има ясна и стабилна конституционна власт в Турция и ако тя стане страна с признат военен конфликт в нея, то България ще бъде първата близка и мирна държава. Това означава, че бежанци от Турция и други страни ще идват у нас”, посочи още той.

Здравният министър коментира и предложенията за нов правилник за фонда за лечение на деца. По думите му промените в момента са на етап обществено обсъждане и ще гарантират ясна и публична процедура за това децата, които имат нужда от лечение, но България не може да го осигури, да се лекуват в чужбина или да бъдат лекувани извън покритото от здравната каса.

Преди дни 4 пациентски рганизации се обявиха против нововъведенията, тъй като смятат, че те ще объркат още повече родителите и ще забавят процедурите във фонда.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама