До 31 октомври се приемат заявления за помощи за отопление

07:14, 17 юли 16 / Общество 25 244 Шрифт:
Topnovini
До 31 октомври е срокът за приемане на заявления за целева помощ за отопление. Това съобщиха от Topnovini.bg от Регионалната дирекция “Социално подпомагане” в Шумен.

Лицата и семействата трябва да подадат документите си в дирекциите „Социално подпомагане" по постоянен адрес. Задължително е в молбата да се впише вида на ползваното отопление – електроенергия, твърдо гориво или природен газ. При отопление с електроенергия се представя за справка актуален абонатен номер.

Размерът на целевата помощ се определя ежегодно със заповед на министъра на труда и социалната политика, съобразно промените в цените на електроенергията за битов потребител. Месечният размер на помощта за миналия отоплителен сезон бе 72.20 лева или общо за петте месеца 361 лева.

Целевата помощ се отпуска за период от пет месеца. От 1 ноември 2016 г. до 31 март 2017 г. Изплащането за месеците ноември и декември 2016 г. ще се извърши не по-късно от края на месеца, следващ месеца на издаване на заповедта, с която е отпусната. Така например за издадените през юли заповеди изплащането ще стане през август тази година до 31 януари 2017 г. ще се извърши втори транш на плащането - за месеците януари, февруари и март.

Общо 10 773 са подадените молби за отопление за област Шумен за изтеклия отоплителен сезон. Одобрените лица са 9 152. Най-голям е техният брой в общините Каолиново и Шумен, съответно 2 124 души и 2 075 души.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама