Рекордът на Гинес за игра на табла бе подобрен в Албена (снимки и видео)

14:30, 16 юли 16 / Общество 25 278 Шрифт:
Topnovini
Успешен бе опитът да се подобри рекордът на Гинес за най-много играещи табла на едно място в рамките на 1 час. В спортната зала в курорта Албена 654 българи и чужденци играха табла в продължение на 60 минути. Играещите бяха с 22 повече в сравнение с досегашния рекорд от 632 играчи, поставен през 2011 година в турския град Измир.Предстои от централата на Гинес да обявят официално дали признават новия рекорд за най-много играещи табла на едно място в рамките на 1 час, поставен от 654 играчи в Албена. За целта там ще бъде изпратен пълен видеозапис, снимки и протоколи от събитието днес.Да се включат в събитието бяха дошли таблоиграчи от цялата страна. Най-много те бяха от близките Балчик, Добрич и Варна. Специално за участие в рекорда бяха дошли големи групи от Пловдив, Хасково, Ботевград, Габрово, София, включително и цели семейства. С майка си игра и двегодишен малчуган. Имаше и играч в инвалидна количка.Най-младият таброиграч днес бе 4-годишния Дамян Димитров. Той игра срещу своята майка Галина Неделчева. В залата бе и баща му Антон Димитров. Семейството е от София, но е на почивка в Созопол. Днес бяха пристигнали в Албена, специално за покоряването на рекорда на Гинес. Дамян сподели пред журналистите, че баща му го научил да играе табла скоро, но отдавна обича да хвърля зарчета.Най-възрастният участник в  бе 88-годишният Борис Горанов от Балчик. Той сподели, че играе от ученик – вече над 70 години. Работил е като самолетен техник на летището в Балчик. Той бе пристигнал с компания приятели от Варна, сред които и германката Моника, която е омъжена за българин и отскоро живее у нас.В подобряването на рекорда днес се включиха бившият здравен министър д-р Мирослав Ненков, шоуменът Димитър Туджаров-Шкумбата, радиоводещият Михаил Дюзев,  продуцентът на лайфстайл събитието Марияна Аршева.Сред участниците имаше много чужденци, основно руснаци, румънци, германци.

Малко след 11 часа бе даден старт на играта, която продължи точно един час. През това време никой от играчите нямаше право да става от мястото си. А, звукът в залата бе уникален от едновременното хвърляне на 654 зарчета. За подобряването на рекорда домакините бяха поръчали уникални табли с цветовете на Пломари и Албена АД – синьо и бяло.След изтичане на единия час участниците с бурни аплодисменти се поздравиха за успешния опит за подобряване на рекорда на Гинес, последва и мексиканска вълна.

В присъствието на адвокат и нотариус бе изтеглен и победителят в томболата, в която участваха всички играчи. Германката Моника изтегли името на Радослав Пенов от София. Безработният младеж получи чек от 1000 евро, предоставени от братята Христо и Николай Арсови от Леопард Трейдинг.  След получаването на чека, той сподели, че ще похарчи сумата с приятели.Раздадени бяха и други награди, осигурени от основния спонсор, сред които и от уникалните табли в синьо и бяло, на които се игра за подобряване на рекорда.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама