Продължава бедственото положение в село Розино

10:14, 16 юли 16 / Общество 25 171 Шрифт:
Topnovini
Продължава бедствената ситуация в карловското село Розино, където са наводнени над 50 къщи, съобщава кметът на селото Ангел Шаламанов, цитиран от а радио "Фокус" - Пловдив.

Близо 1 000 души нямат достъп до домовете си, тъй като са заляти и разрушени пътищата. "Нито Пожарната, нито Бърза помощ могат да преминат по тях”, каза кметът. Има наноси и повдигнат асфалт, които трябва да се разчистват с техника. Главният път София - Карлово - Бургас е проходим.  Снощи за кратко там се е било образувало затлачване, което е било разчистено с техника. Наводнените приземни етажи на къщи в Розино са най-вече от центъра в посока Изток, към Карлово. В другата част на селото има залята само една къща, но по друга причина. "Там има изградена частично канализация, която е поела дъждовните води", каза Ангел Шаламанов. Няма бутнати постройки. Хората не са били евакуирани. Три екипа на пожарната са отводнявали до късно снощи. Работата продължава и днес. Все още много от пътищата в селото са непроходими. "Много дъжд се изля за кратко време, от 19.30 до към 21 часа, на два етапа", поясни кметът.

По думите му водосборните области на деретата над селото са достатъчни, за да го залеят и да направят улиците реки и дерета. В момента се събира екип, който започва да обхожда селото, за да се видят размерите на щетите. В Клисура и Слатина ситуацията не е толкова тежка, смята кметът на Розино. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама