28 автомобила на старт на рали "Твърдица - Елена" 2016 (снимки)

08:56, 16 юли 16 / Спорт 25 208 Шрифт:
Topnovini
Кметът на Твърдица Атанас Атанасов даде началото на 12-то издание на автомобилното рали "Твърдица- Елена" 2016."Постарахме се да направим много добра организация при провеждане на състезанието. Пожелавам здрави и бързи автомобили и успех на участниците", каза Атанасов. На церемониалния старт снощи на площад "Свобода" присъстваха народните представители Мария Белова и Галя Захариева, зам.-кметът Петко Борисов, кметът на Елена Делян Мъзев, председателят на Българската федерация по автомобилен спорт Владимир Илиев и др.

Церемонията започна с едноминутно мълчание в памет на жертвите във френския град Ница.

28 автомобила преминаха административна проверка. Състезанието е трети кръг от календара на БФАС, което по традиция се провежда през лятото. Дължината на ралито е 295 км, от които 130 км са състезателни и са разделени на 11 скоростни етапа.  Състезанието се  провежда в три дни - до 17-ти юли. Днес предстои административен и технически преглед. Ралито ще стартира в 16:20 часа с преминаването на скоростните етапи "Твърдица" (20 км) и "Боров дол" (7 км), след които следват етапите „Детелината“ 3 и 4, като второто преминаване за разнообразие на зрителите ще бъде с различна конфигурация на старта.

Председател на организационния комитет на рали "Твърдица - Елена" 2016 е министърът на земеделието и храните Десислава Танева. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама