Повдигнаха обвинение на двама, извършили кражби на пари и вещи

16:59, 15 юли 16 / Крими 25 257 Шрифт:
Topnovini
Прокуратурата задържа за срок от 72 часа и повдигна обвинение на двама мъже, извършили кражби на пари и вещи на територията на област Ямбол на стойност над 350 х.лв.

Районна прокуратура – Ямбол задържа за срок от 72 часа и повдигна обвинение на живущия в София Николай Стоянов и пловдивчанина Валентин Беллилов за извършването на 4 кражби на територията на област Ямбол.

 Роденият през 1976 г. Стоянов е извършил престъпното деяние в условията на „опасен рецидив“, а роденият през 1971 г. Беллилов в изпитателния срок на влязла в сила осъдителна присъда за „въоръжен грабеж“. Наказанието предвидено за подобно тежко умишлено престъпление е „Лишаване от свобода“ за срок от 3 до 15 години. Двамата мъже извършвали кражбите на територията на област Ямбол, са задържани в гр. Бургас, където наели помещение.

 Фактите оповестиха на среща с журналисти днес Зам.Апелативния прокурор на АП - Бургас – Йовита Григорова, Зам. Окръжния прокурор на ОП – Ямбол – Димитринка Георгиева, Наблюдаващият прокурор – Татяна Найденова, Директорът на ОД на МВР- Ямбол – Генчо Иванов и Директорът на ОД на МВР - Бургас – Калоян Калоянов.

Прокурор Григорова уточни, че общата сума на пари и вещи, открита в помещението, наето от двамата мъже в бургаския жилищен комплекс „Братя Миладинови“ е над 350 000 лв. Само от едната кражба са задигнати 55 000 евро, а от друга – над 13 000 лв. Сред откритите вещи са и уникални часовници, скъпи златни накити, маркови слънчеви очила и други вещи на значителна стойност.

Прокурор Георгиева акцентира на отлично свършената работа както от страна на прокуратурата, така и на органите на МВР. Тя добави, че цялостната операция по залавянето на обвиняемите е проведена на територията на двете области и е била приключена само в рамките на два дни – от 13 до 15 юли 2016 г.

Директорът на ОД на МВР – Ямбол - Генчо Иванов съобщи, че кражбите са извършени чрез разбиване на каси, две от тях са били на офиси и две в жилищни апартаменти. Офисите са на фирма АВС „Инженеринг“, както и на ЗК „Единство“ – с. Ботево. Апартаментите, в които са извършени останалите две кражби се намират в гр. Ямбол. Само при едната от тях са задигнати златни накити на стойност около 100 х.лв.

Думите му бяха допълнени от Директора на ОД на МВР – Бургас Калоян Калоянов, който акцентира върху намерените в Бургас инструменти за разбиване на каси, сред които отвертки, бормашини, различни ключове, съоръжения за извършване на заготовка за изработване на ключове, радиостанции, уреди за заглушаване на СОТ. Той обърна внимание на отличната подготовка на двамата обвиняеми, като припомни, че само преди няколко дни благодарение отново на отличното съдействие между Прокуратурата и полицията, в гр. Бургас са задържани трима мъже от гр. София, извършили редица престъпления срещу собствеността. Към момента тримата мъже от софийския квартал „Люлин“ са с определени мерки за неотклонение „Задържане под стража“.

Присъстващите на брифинга бяха категорични, че работата по разкриване на останалите лица, участващи в престъпната дейност, съвместно с Николай Стоянов и Валентин Беллилов ще продължи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама