Публичният сектор в Русе и Бяла може да заяви продължително безработни за обучение и заетост

07:48, 15 юли 16 / Икономика 25 245 Шрифт:
Topnovini
Дирекциите „Бюро по труда” в Русе и Бяла разпространиха информация, че в периода от 15 до 25 юли включително ще приемат заявки за разкриване на работни места по Компонент 2 от Програмата за обучение и заетост на продължително безработни лица.

В Компонент 2 по Програмата могат да се включат работодатели от публичния сектор - държавни и общински лечебни заведения, общински училища, общински детски градини и читалища, както и предприятия с държавно участие и общински предприятия, отговарящи на изискванията на чл.56 от Закона за насърчаване на заетостта, които заявяват работни места в сферата на осъществявани от тях дейности.

Работодателите могат да кандидатстват за финансиране на работни места, които са обезпечени с финансови средства от Държавния бюджет, в размер на 32 432 лв. за Русе и 12 470 лв. за Бяла.

По Програмата се осигурява заетост на продължително безработни лица, регистрирани в бюрата по труда и се повишава пригодността за заетост на лицата, чрез включването им в обучения, водещи до повишаване на знанията и квалификацията.

Процедурата на одобряване на подадените заявки ще се извършва по критерии за подбор и оценка на работодатели от Съветите за сътрудничество към ДБТ съгласно Правила за кандидатстване на работодателите по Програмата, публикувани на Интернет страницата на Агенцията по заетостта www.az.government.bg.

Работодателите могат да подават заявки за свободните работни места и необходимите документи в рамките на 7 работни дни, считано от 15.07.2016 г. Допълнителна информация може да се получи на ул. “Кап.лейт. Евстати Винаров” № 10 в Русе и тел. 082 82 14 26 за Дирекция „Бюро по труда” – Русе, както и на ул. “Бунар Хисар”№ 9, стая № 7, тел. 0879 001922 за Дирекция „Бюро по труда” – Бяла.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама