Премиерът и министърът на отбраната пристигат в Бургас

07:22, 15 юли 16 / Общество 25 107 Шрифт:
Topnovini
Премиерът Бойко Борисов и министърът на отбраната Николай Ненчев се очакват днес в Бургас. Те са поканени да присъстват на ВИП деня на военноморското учение „Бриз 2016“, което се провежда в Бургаския залив.

По неофициална информация Бойко Борисов ще наблюдава част от учението в пристанището. След това ще присъства на тържественото откриване на пътен възел „Запад“ на булевардите „Проф. Яким Якимов“ и „Одрин“.

Същевременно министърът на отбраната Николай Ненчев и началникът на отбраната генерал Константин Попов ще проследят отблизо епизодите от „Бриз 2016“, които ще се проведат в акваторията на Бургаския залив. Това са операция по спасяване на голям брой бедстващи хора на море, атака на подводница с използване на противоподводни бомби, ликвидиране на последиците от терористичен акт на борда на кораб, отразяване на асиметрични атаки на море и атаки на въздушен противник, както и други действия от динамичния показ.

В учението участват над 25 кораба и над 1700 военнослужещи от военноморските сили на България, Гърция, Румъния, Турция и САЩ, в това число и три кораба от Втора постоянна група противоминни кораби на НАТО от силите за отговор на Алианса. Основната цел на „Бриз 2016“ е подобряване на оперативната съвместимост и взаимодействието между ВМС на включените в него страни чрез отработване на участието им в операция в отговор на криза.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама