Тереза Мей изпрати писмо до Евгений Дайнов

22:28, 14 юли 16 / Политика 25 197 Шрифт:
Topnovini
Новият министър-председател на Великобритания Тереза Мей е изпратила писмо до политолога Евгений Дайнов. Това не е случайно, тъй като той е живял във Великобритания и е член на Консервативната партия. Съобщението е разпратено до всички партийни членове и представлява встъпителната реч на Мей.

Премиерът Бойко Борисов вече поздрави Тереза Мей за назначаването й за министър-председател на Обединеното кралство. Тя зае поста, след като Дейвид Камерън подаде оставка след обявяването на резултатите от референдума за членството на Великобритания в Европейския съюз.

Ето какво гласи писмото до политолога, преведено на български език:    Скъпи Евгений,

Току-що бях в Бъкингамския дворец, където Нейно Величество кралицата ме помоли да сформирам ново правителство и аз приех. Следвам стъпките на Дейвид Камерън, велик, модерен премиер. Под неготово ръководство правителството стабилизира икономиката, намали бюджетния дефицит и помогна на много повече хора да заработят от когато и да е преди. Но истинската следа, която ще остави Дейвид, не се отнася до икономиката, а до социалната справедливост.

От въвеждането на еднополови бракове до цялостно премахване на данъка за доход на хора с ниски заплати. Дейвид Камерън поведе общонационално правителство и аз смятам да ръководя в този дух. Защото, не знам дали всички го знаят, но цялото наименование на моята партия е Консервативната и юнионистка партия . И думата „юнионистка“ е много важна за мен. Означава, че вярваме в съюза – ценната, ценна връзка между Англия, Шотландия, Уелс и Северна Иралндия. Но означава и нещо друго, което е еднакво важно. Означава, че вярваме в съюз не само между народите на Обединеното кралство, но между всички наши граждани. Всеки от нас, който и да е, откъдето и да е. Това означава да се борим срещу изгарящата несправедливост, че ако си роден беден, ще умреш средно девет години по-рано от другите.

Ако си черен, ти си третиран по-тежко от правосъдната система, отколкото ако си бял. Ако си бяло момче от работническата класа, е по-малко вероятно да влезеш в университет във Великобритания, отколкото който и да е друг. Аз си в държавно училище е по-малко вероятно да достигнеш върховите професии, отколкото ако се обучаваш частно. Ако си жена, печелиш по-малко от мъж. Ако страдаш от здравословен проблем, няма достатъчно помощ за теб. Ако си млад, ще ти е по-трудно от всякога да се сдобиеш със собствен дом.

Но мисията да превърнем Великобритания в държава, която работи за всички, значи повече от това да се борим с тези несправедливости. Ако си от обикновено семейство от работническата класа, животът е много по-труден, отколкото много хора от Уестминстър си представят. Имаш работа, но невинаги и сигурност на нея. Имаш собствен дом, но се притесняваш заради изплащането на ипотеката. Едвам се справяш, но се тревожиш за разходите за живот и това как ще вкараш децата си в добро училище.

Ако си от едно от тези семейства, ако едва свързваш двата края, искам да се обърна директно към теб. Знам, че работиш непрестанно, че даваш най-доброто от себе си и знам, че понякога животът е труден. Правителството, което аз водя, ще се ръководи не от интересите на малцината привилегировани, но от твоите. Ще направим всичко по силите си, за да ти дадем контрол над живота ти. Когато вземаме големите решения, ще мислим не за силните, а за теб. Когато прокарваме нови закони няма да слушаме могъщите, а теб. Когато говорим за данъци, ще приоритетизираме не богатите, а теб. Когато говорим за възможности, няма да укрепваме предимствата на малкото късметлии. Ще направим всичо по силите си да помогнем на всеки, независимо от какъв произход, да достигне до потенциала, който талантът му позволява.

Преживяваме важен момент в историята на страната. След референдума сме изправени пред период на големи национални промени. И знам, защото сме Великобритания, че ще се справим с предизвикателството. Като напускаме ЕС ние ще изковем за себе си нова позитивна роля в света. И ще превърнем Великобритания в страна, която работи не само за малкото привилегировани, но за всеки един от нас.

Това ще е мисията на воденото от мен правителство и заедно ние ще изградим една по-добра Великобритания.

Благодаря, Тереза Мей Министър-председател

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама