Двойно скочиха оборотите на дискотеките в присъствието на данъчните

17:22, 14 юли 16 / Общество 25 158 Шрифт:
Topnovini
Данъчните поставиха под постоянно наблюдение високо оборотни дискотеки по цялото Северно Черноморие. В присъствието на инспекторите оборотите на наблюдаваните обекти се увеличават от 50 до 100 процента, хвалят се от НАП. От средата на месец юни до днес варненските данъчни, подкрепени от колеги от други териториални дирекции, са извършили 2577 проверки за спазване на данъчното законодателство, като са установили 471 нарушения, за които са съставили административни актове. Най-честото нарушение, което установяват контролните органи, е разлика в касовата наличност и неиздаване на касови бележки. По време на проверките е установено питейно заведение в крайморски курорт, което е извършвало дейността си без наличието на касов апарат. Още три обекта без касови апарати са установени при масовите проверки. За това грубо нарушаване на данъчния закон освен актовете, които ще бъдат съставени на собствениците на заведенията, предстои данъчните да запечатат обектите за срок до един месец.

Засилен контрол се осъществява на изградените КПП на морските курорти, Дуранкулак и Йовково. Проверяват се и се събира информация за броя на туристите, преминали през граничните пунктове, а така също и рискови стоки, с които се зареждат комплексите - алкохол, цигари и др. Инспекторите от НАП проверяват и собствениците на 98 луксозни автомобила, които се движат в туристическите комплекси, за да установят декларирали ли са те доходи, съответстващи на луксозните автомобили, които управляват.

Основната цел на масираните проверки по Северното Черноморие е да се постигне промяна на поведението на търговците и реално отчитане на оборотите. Наблюдението на ключовите търговски обекти ще продължи без прекъсване до края на сезона.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама