Шофьор с 3,22 промила алкохол в кръвта е осъден в Русе, след като се блъснал в дърво

15:57, 14 юли 16 / Крими 25 134 Шрифт:
Topnovini
Шофьор с 3,22 промила алкохол в кръвта е  осъден в Русе. Той седнал зад волана солидно почерпен през ноември 2015 г. Късно вечерта, докато се движел по бул. "Стефан Стамболов", изгубил контрол над колата и се блъснал в крайпътно дърво. 

Катастрофата била видяна от двама свидетели, единият от които се притекъл на помощ, а другият звъннал на тел. 112. 

Така се стигнало до намесата на служителите на реда, на които шофьорът-нарушител отказал да го проверят с дрегер. Те му издали талон за медицинско изследване, което показало споменатата концентрация на алкохол в кръвта. 

Мъжът бил изправен на подсъдимата скамейка, където се признал за виновен и поискал делото да се гледа по съкратената процедура. При нея подсъдимите признават всички факти, посочени в обвинителния акт, не се събират доказателства за тях, а наказанието, което се определя с осъдителната присъда, трябва да бъде намалено с една трета. 

Мъжът бил осъден на 1 година и 6 месеца условно, с 3 г. изпитателен срок, като по посочените причини, след редукцията, наказанието му станало 1 година условно. 

Той трябва да плати и 200 лева глоба, като му е наложена и забрана да шофира в продължение на 18 месеца. От тях му се приспада времето, през което е бил санкциониран по посочения начин по административен ред от полицията веднага след установяването на извършеното нарушение. 

Подсъдимият ще трябва да покрие и разноските, направени по време на досъдебното производство. 

Възпитателната работа с него е възложена на началника на РУП по местоживеене. 

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Русенския окръжен съд. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама