Хотелиерите в Слънчев бряг са против показните проверки в комплекса

15:39, 14 юли 16 / Общество 25 98 Шрифт:
Topnovini
Съюзът на собствениците в Слънчев бряг одобрява масираните проверки, които в момента се правят на територията на комплекса от МВР, органите на Министерството на финансите и другите институции, но счита, че те не трябва да бъдат демонстративни и показни за гостите на комплекса. Това обявиха оттам в писмо до медиите.

„Ние не се противопоставяме на проверките като такива, дори считаме, че са малко позакъснели, но начинът, по който се извършват, следва да бъде по-дискретен и прецизиран“ , заяви днес на редовното годишно отчетно общо събрание на Съюза на собствениците председателят му Елена Иванова.

Хотелиерите смятат, че демонстративността и афиширането на проверките в разгара на летния сезон е лоша услуга за туристическия бизнес, защото създава предпоставки за отлив на туристи - особено на българските и това вече било факт.

От Съюза настояват още обхватът на проверките да обхваща целия комплекс, източната и западната му части, всички търговски дружества, защото в момента оставало усещането, че се проверяват основно хотелите и хотелските комплекси в източната част, които и досега са обект на непрекъснати посещения от всички институции.

„Трябва отговорно да заявим обаче, че не те са източника на средства от сивата икономика, проблемът се крие на друго място и сме убедени, че всички вече са наясно къде точно е той“, каза Иванова. Тя информира, че декларация относно проблема ще бъде изпратена до министъра на туризма Николина Ангелкова, министъра на финансите Владислав Горанов и министъра на МВР Румяна Бъчварова. В декларацията се посочва, че проверки трябва да има, но те да не се превръщат в своеобразно представление за туристите, а да се извършват дискретно, без излишна показност и демонстративност.

Иванова каза, че заедно с декларацията ще бъде изпратено писмо до трите министерства за спешна среща с техни представители за разрешаване на проблемите в курорта.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама