Оставиха в ареста иранeц, пренесъл през границата ни близо 200 кг хероин

12:39, 14 юли 16 / Крими 25 145 Шрифт:
Topnovini
Гражданинът на Ислямска Република Иран- Амирреза Какванд, който е обвинен за това,че на 05.07.2016 г., около 17,30 ч., през ГКПП Лесово, обл.Ямбол, с товарен автомобил влекачи с полуремарке, без надлежно разрешително пренесъл през границата на страната от Р. Турция в Р. България 400 бр. кутии с високорисково наркотично вещество – хероин, с общо бруто тегло 196 кг, остава в ареста.

Какванд е обвинен в престъпление, за което е предвидено наказание от 10г. до 15г. „лишаване от свобода“ и „глоба“ в размер на от 100 000лв. до 200 000лв.

Според прокурора, от събраните доказателства в хода на разследването, може да бъде  направено обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъплението, за което е обвинен. Налице е и реална опасност обвиняемият да се укрие и извърши престъпление, тъй като същият е привлечен в качеството му на обвиняем за тежко умишлено престъпление. Самата тежест на повдигнатото и предявено му обвинение прави реална опасността същият, при определена по-лека мярка за неотклонение, да се укрие. Освен това, обвиняемият е чужд гражданин и няма постоянен адрес на територията на страната.

Съдът прие мотивите на прокурора и определи Какванд да остане в ареста. Определението на Апелативен съд –Бургас е окончателно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама