Нов удар на митничарите от Капитан Андреево

12:10, 14 юли 16 / Икономика 25 174 Шрифт:
Topnovini
23 720 къса контрабандни цигари откриха и задържаха митническите служители на Капитан Андреево при щателни митнически проверки на три товарни автомобила.

При проверка на камион с пловдивска регистрация, влизащ в страната от Турция, са открити 12 520 къса цигари без акцизен бандерол. Камионът е пристигнал в 3 часа след полунощ на българския митнически пункт. Товарният автомобил е селектиран за пролъчване с рентгенова апаратура. При последвалата физическа проверка се установява, че цялата тапицерия на шофьорската кабина е „подплатена" с цигари от марките, „J&J", „Ashima" и „MM slims", всички без акцизен бандерол. Цигарите, собственост на шофьора на камиона, са задържани и му е съставен акт по Закона за митниците. За обезпечаване на евентуално вземане по съставения акт от нарушителя е иззета сумата от 400 евро.

При други два случая, при проверка на товарни автомобили, единият с българска, а другият с турска регистрация, влизащи в страната от Турция, митническите служители са открили на различни места, в естествените кухини на шофьорските кабини, общо 11 200 къса цигари без български акцизен бандерол. Цигарите са иззети.

От началото на месец юли до момента митническите служители на Капитан Андреево са задържали близо 280 000 къса.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама