Пръскат срещу гризачи и насекоми в Сливенско

10:48, 14 юли 16 / Общество 25 116 Шрифт:
Topnovini
Втората дезакаризация на тревни площи в община Сливен ще започне от 18 юли. Ще се пръска в градинките в Центровете за административно обслужване в кварталите “Надежда”, “Речица” и „Дебела курия”, в град Кермен, стадионите в населените места, в социалните и детските заведения в Сливен и селата, гробищните паркове в Сливен, обществените градинки и паркове, в кварталите и други, обявиха от общинското ръководство.

 През юли и август предстои да се извърши дезинсекция срещу пълзящи насекоми, подова дератизация, както и дезинсекция срещу мухи и комари в детски и социални заведения, спортни зали и общински структури, кметства и детски градини в населените места.

 През септември предстои канална дератизация срещу плъхове. Обработката ще се извърши във ВиК шахтите в града. В тях ще се поставя родентицидна паста за борба с гризачи.„Община Сливен извърши пръскане срещу комари по поречието на трите реки. За периода месец август-месец септември ще бъде извършено второто пръскане за тази година“, поясни  зам.-кметът по хуманитарните дейности Пепа Чиликова.

Ще се обработят  терените по поречията на Асеновска, Новоселска и Дюлева реки, гр. Кермен и селата: Крушаре, Бозаджии, Скобелево, Самуилово и Ковачите.Пръскането е съобразено с метеорологичната обстановка и съгласно всички нормативни изисквания.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама