Проучват мнението на гражданите за туристическото лого на Добрич

08:14, 14 юли 16 / Общество 25 347 Шрифт:
Topnovini
Община Добрич инициира анкета за проучване на мнението на добричлии за туристическото лого на града. Резултатите ще бъдат използвани при разработване на заданието за обявяване на конкурс за туристическо лого на град Добрич.

В анкетата Общината пита добричлии кой, според тях, е най-добре развитият туризъм на територията на град Добрич - културно-исторически туризъм, спортен туризъм, конгресен, панаирен и бизнес туризъм или друго.

Вторият въпрос е "Какво бихте препоръчали да посетят вашите гости/приятели?". Дадените варианти са  регионален исторически музей, художествена галерия, център за защита на природата и животните, градски парк „Св. Георги“, АЕМО „Стария Добрич“, фестивали, изложения, спортни прояви, църкви или друго.

Друг въпрос е с какво Добрич е „интересен“ за туристите, какво го отличава и го прави разпознаваем като туристическа дестинация. В анкетата гражданите трябва да отговорят и на въпроса какво да съдържа запазеният знак на град Добрич, като и как да звучи посланието.

Изработването на лого, слоган и символ на Добрич бе заложено на заседание на Консултативния съвет по туризъм, а целта е да се рекламира по-добре туристическият продукт на общината.

В края на август ще бъде насрочено ново заседание на Консултативния съвет, на което ще се вземе решение как да изглежда техничестото задание за бъдещия конкурс. След това той ще бъде обявен и ще се определи комисията, която ще оценява проектите. Очаква се процедурите да бъдат финализирани до края на годината.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама