Въвеждат лятна организация на работа на Административния съд в Добрич

07:50, 14 юли 16 / Крими 25 136 Шрифт:
Topnovini
Промяна в организацията на съдебната дейност на Административния съд в Добрич се въвежда за периода на съдебната ваканция - от 15 юли до 1 септември. Това предвижда заповед на председателя на съда Красимира Иванова.

С нея тя разпорежда за периода на съдебната ваканция в Административен съд да се насрочват и разглеждат следните съдебни производства: по чл. 60, чл. 166, чл. 197 и сл., чл. 250 и сл. от Административно-процесуалния кодекс /АПК/; по чл. 75 и чл. 121 от Данъчно-осигурителния процесуален кодекс /ДОПК/; искания за обезпечаване на искове и доказателства; други дела, за които в закон е предвидено произнасянето в срок, по-малък от един месец.

Тези дела се разпределят между съдиите, които са на работа, като административният ръководител, чрез изготвяне на график на отпуските следи за осигуряване на достатъчно съдебни състави за разглеждане на делата и исканията. За периода на съдебната ваканция административните и касационни дела, с изключение на посочените групи дела, се разпределят между всички административни съдии на принципа на случайния избор.

Администрирането на делата на отсъстващите съдии се извършва от посочените в молбата за отпуск като замествани съдии.

За времето на съдебната ваканция, съдебният администратор чрез изготвяне на график на отпуските следи за осигуряване в служба ”Деловодство" и "Съдебни секретари" на необходимия брой служители с оглед бързо и качествено обслужване на гражданите и институциите.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама