Нов опит да продадат цеха на убиеца на бургаската банкерка

07:26, 14 юли 16 / Крими 25 205 Шрифт:
Topnovini
Нов опит се прави да продадат производственият имот на убиеца на бургаската банкерка Павлинка Йовчева – Любомир Симеонов, показва справка на Topnovini.bg. Той се намира в село Черница, общ. Сунгурларе. Това е осмият поред публичен търг. Той е обявен от частния съдебен изпълнител Делян Николов. Началната цена, от която тръгва продажбата, този път е 319 600 лева, което е с 79 900 лв. по-малко в сравнение с предходния.

Имуществото е собственост на фирмата на Симеонов - „Ветоника”, ипотекирано е от „Уникредит Булбанк”, където работеше Павлинка Йовчева. Складът се разпродава с техника за десетки хиляди лева – линия за рязане на билки, палетна количка с повдигащ механизъм, две електронни везни, пневматичен чук, електрически компресор, мелница за суха маса.

Производственият имот се простира на терен от 16 241 кв.м., а масивната едноетажна сграда е с обща застроена площ 1500 кв. м. В западната и южната част от сградата теренът е с настилка от бетон и асфалт. Източно от нея няма настилка, а теренът е обрасъл с треви и бурени.

Цехът се състои от складово помещение, битова стая, стая за почивка и санитарни възли, като в единия от тях е монтирано и джакузи. Стените са облицовани с фаянс, а подовете – покрити с теракот. В сградата е изградена система за затопляне на вода със слънчева светлина, състояща се от четири панела и бойлер с обем 500 литра.

Публичната продажба ще се проведе от 30 юли до същата дата на месец август в Районен съд – Карнобат. Отварянето на наддавателните предложения и обявяването на евентуален купувач ще станат ясни на 31 август отново в същия съд.

Бившият военен Любомир Симеонов застреля с един изстрел Павлинка Йовчева, шеф на дирекция „Дребно банкиране“ към Уникредит Булбанк – Бургас, на 23 септември 2013 г. Той бе осъден на 20 години затвор и да заплати 300 хил. лв. кръвнина на близките на банкерката. По време на целия процес подсъдимият твърдеше, че е предприел тази крайна стъпка, защото от банката са го рекетирали и се мъчели да съсипят бизнеса му.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама