"Протестна мрежа" даде паравоенни организации на прокуратурата и ДАНС

17:48, 13 юли 16 25 949 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Протестна мрежа" сезира прокуратурата, ДАНС и Министерския съвет за дейността на паравоенни организации у нас. От организацията настояват институциите да проверят уставите, публикациите, както и произхода на средствата на структури, обединени във Воински съюз «БНО Шипка».

Националистите бяха в центъра на скандала в Бургас при идването на "Нощните вълци". От Българския хелзинкски комитет и «Зелените» вече поискаха забраната им.

Според "Протестна мрежа" проруската паравоенна организация "Шипка" открито проповядват въоръжаване на населението за «всенародно въстание».

"Смятаме, че са налице достатъчно данни, че в България действат проруски паравоенни организации, които са близки до режима в Москва и са готови да се изправят срещу български граждани, ако се наложи да защитават руските интереси и политика в България", пишат още от "Протестна мрежа".

София Topnovini.bg публикува пълния текст на позицията на „Протестна мрежа“:

На 30 юни и 01 юли 2016 г. се разиграха знакови за демократична България събития, които бяха провокирани от посещение на групировката „Нощни вълци”, по-известни като „рокерите на Путин”. Налице са данни, четази групировка е финансирана от руското правителство (виж тук:https://goo.gl/hlvp5l, тук: http://goo.gl/albzyXи тук: https://goo.gl/UXUXOP), техни членове публично споделят, че участват активно в бойните действия в Източна Украйна на страната на руските военни и сепаратистите (линк: https://goo.gl/FQkKLx).Техният лидер Александър Залдостанов открито проповядва за възстановяване влиянието на Москва в бившите подопечни територии, подчинени на СССР (http://goo.gl/Jdwbsv).

Пристигането на Нощните вълци в България изведе на показ и една вътрешна за България проруска паравоенна организация наричаща се Военен съюз „БНО ШИПКА“ (https://goo.gl/LHAAkc ), която през последната година открито проповядва за въоръжаване и мобилизиране на населението за „всенародно въстание“, извършва практически военни обучения и набира бойци – най-вече бивши полицаи и бивши военни.

На 30.06.2016 г. при пристигането на тъй наречените „Нощни вълци“ в гр. Бургас български граждани изразиха своето недоволство към този провокативен поход и към участието на членове на групировката в бойни действия в Източна Украйна. Недоволството бе изразено чрез плакати и мирен протест. Протестиращите българи бяха нападнати от членове на Воински съюз „БНО ШИПКА“ и жестоко и унизително бити, за което са налице видео файлове и доказателства (https://goo.gl/qWPQLc).

Смятаме, че са налице достатъчно данни, че в България имат действат проруски паравоенни организации, които са близки до режима в Москва и са готови да се изправят срещу български граждани, ако се наложи да защитават руските интереси и политика в България. Същитепаравоенни организации проповядват чрез он-лайн медии незачитане към българските институции и необходимостта от всенародно въстание(виж данните в приложения сигнал).

Като български граждани и граждани на Европейския съюз сме силно обезпокоени от безпрепятствените действия и развитието на такива организации на територията на Република България и на Европейския съюз. Дейността, която въпросните паравоенни структури развиват в България значително наподобява действията на проруските сепаратистки групировки в Източна Украйна. Последните след „вътрешни въстания“ през 2014 г. отцепиха части от украинската територия и ги обявиха за Донецка  и Луганска народни републики.

Поради изложеното по-горе настояваме българските институции в лицето на Министерски съвет, ДАНС и Прокуратурата да предприемат всички необходими мерки за:

Проверка на законосъобразността на уставите, публикациите и действията извършвани от паравоенните организации в България. Проверка на произхода на средствата, с които се извършват обученията и дейностите на паравоенните организации. Установяване и неутрализиране на международната заплаха за националната сигурност на страната от чужди институции и организации.

Настояваме също така европейските партньори на България да предприемат съответните инициативи и действия по неутрализиране на очевидната заплаха за националната сигурност на България, а също и за сигурността на Европейския съюз като цяло.  Прилагаме Сигнал до прокуратурата, в който са описани действията и публикации на паравоенната организация Войнски съюз „БНО ШИПКА“ с искане същите да бъдат проверени и да бъде установено дали представляват нарушения/престъпления според българското законодателство.

С уважение,

Български граждани,

Членове на Протестна мрежа
Напишете коментар
Коментари: 3
1 Krasimira 11:26, 20 ное 18

Повече от 5 години ме следят със сателит по цял свят и малтретират със звукова вълна, за да ме осакатят и заключат.

https://www.linkedin.com/in/danailnachev
https://bg.linkedin.com/in/miroslav-marinov-5a2471a6
https://bg.linkedin.com/in/ivan-ivanov-a694375a
https://bg.linkedin.com/in/nikolay-d-nikolov
https://bg.linkedin.com/in/smilena-tatarska-4726643b
http://www.advokatyordanova.com/
https://www.facebook.com/georgieva.rali
https://www.facebook.com/biliana.marinova.5
https://www.facebook.com/tnachev
https://www.facebook.com/ognyan.petranov
https://www.facebook.com/yancho.peev
https://www.facebook.com/emilia.pavlova.927
https://www.facebook.com/ventsislav.kassamski

2 Krasimira 11:36, 20 ное 18

https://bg.linkedin.com/in/nikolay-d-nikolov От 2010 ме следят и тормозят с анален секс...Обадили са се на простата ми фамилия, за да ме изнудват.

3 Krasimira 11:36, 20 ное 18

Фамилията ми е от пустиняци и ме самоубиват...

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама