27 български състезатели се борят за медали на Европейското по кану-каяк в Пловдив

15:18, 13 юли 16 / Спорт 25 128 Шрифт:
Topnovini
България участва в Европейското първенство с 27 състезатели, разпределени в 22 лодки. Най-големи надежди за успехи се възлагат на Ангел Кодинов, който ще участва на 200, 500 и 1000 м едноместно кану, съобщиха от Общината.

За шампионата са акредитирани 925 човека, от които 750 са състезатели.

"Надявам се да постигна целите си, а те са да спечеля титла на 1000 м и да взема медали в другите две дисциплини. Усещането да си вкъщи е по-различно. Радвам се, че има такива първенства, защото, когато си у дома може повече хора да те подкрепят. Използвам случая да поканя всички, които имат възможност да дойдат и да гледат първенството, защото ще е много хубаво", заяви Ангел Кодинов.Той допълни, че целите, които си поставя за Олимпийските игри са влизане във финал А или победа във финал Б. Ангел спечели квота на 1000 м за Рио де Жанейро, но правилникът му позволява да участва и на 200 м. Кодинов също благодари на Министерството на младежта и спорта и Община Пловдив за финансовата подкрепа, която е получил при подготовката си.

Добра форма от българите показват също Олимпия Душева на едноместен каяк при девойките до 23 години и двойката каяк при младежите Велян Бъчваров и Христо Реков. При юношите добри резултати в тренировките дават четворката кану и четворката каяк. Изпълнителният директор на Българската федерация по кану-каяк Евелина Петрова заяви, че очаква повечето наши лодки да намерят място в 6-ицата."Щастлива съм, че след много работа стигнахме до деня на откриването. Искам специално да благодаря на Министерството на младежта и спорта и Община Пловдив за подкрепата, която ни оказаха при организацията и за бързия ремонт на хангарите, който се наложи след пожара. Оттук нататък мисля, че ни очаква едно прекрасно първенство  и се надявам, че нашият отбор ще се представи добре", каза Петрова.

Довечера в 19.30 часа в Античния театър в Пловдив ще се проведе официалното откриване на Европейското първенство. В него ще вземат участие заместник-министърът на младежта и спорта Асен Марков, кметът на Пловдив Иван Тотев и президентът на Европейската асоциация по кану-каяк Алберт Уудс.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама